نبات جایگاه ویژهای در فرهنگ ایرانی دارد، به طوری که در بیشتر مراسم و اعیاد همچون عروسی و سفره هفت سین پایه ثابت است. این محصول طعمهای مختلفی مانند دارچینی، نعنایی، زعفرانی، زیره، لیمویی و آویشن را داراست تا هر مصرف کنندهای را راضی نگه دارد.
از آنجایی که این محصول مزه بهتری نسبت به قند و شکر دارد، محبوبیت بالاتری نیز در مصرف دارد. اما باید در مصرف آن بسیار مراقب باشید، چرا که کالری آن نسبت به موارد دیگر بالاتر است. هر صد گرم از نبات حاوی ۴۰۰ کالری است؛ بنابراین نباید بیش از دو تا سه بار در هفته از آن استفاده کرد. سعی کنید در زمان استفاده، آن را با مقدار متناسب نوشیدنی رقیق کنید تا مزه آن زننده نباشد.
چگونه نبات بسازیم؟ (طرز تهیه نبات)
نبات از چی درست میشه؟ تهیه نبات در خانه یک امتیاز محسوب میشود چرا که شما از خلوص و سلامت محصول خود آگاه خواهید بود. برای تولید این محصول باید ابتدا ۵۰۰ گرم شکر را در ۲۰۰ میلیلیتر آب بجوشانید. برای رفع جرمهای اضافی و شفافسازی کریستالهای کانی شیرینیپزی خود، میتوانید یک سفیده تخم مرغ به محلول اضافه کنید تا ضایعات را برای شما جدا کند.
سپس نخ یا چوبی را که میخواهید بلورهای نبات روی آن تشکیل شود در یک ظرف دیگر با فاصله نسبی مناسب از یکدیگر قرار دهید. بعد از به جوش آمدن آب و شکر آن را به داخل ظرف مورد نظر بریزید و به مدت ۲۴ ساعت در آن را بپوشانید. بعد از مدت زمان تعیین شده بلورهای زیبای شما تشکیل خواهد شد.
طرز تهیه نباتزعفرانی، میوهای و زنجبیلی نیز با نوع ساده آن کاملا یکسان است، فقط باید در زمان جوشاندن آب و شکر ماده مورد نظر خود را به آن اضافه کنید.
طرز تهیه نبات سوخته (نبات سوخته برای چی خوبه؟)
به نباتی که مجددا حرارت داده شود، نباتسوخته گفته میشود. این محصول خواص شگفت انگیزی دارد، اما ممکن است مزه آن باب میل همه نباشد. این محصول زمانی که حرارت میبیند تغییر رنگ میدهد و به رنگ قهوهای کاراملی در میآید و ممکن است مزه آن چیزی بین تلخ و شیرین باشد. طرز تهیه نباتسوخته بسیار ساده است، شما میتوانید این کارامل را با مقداری حرارت دادن در یک ظرف به نبات پدید بیاورید.
خواص نبات سوخته در طب سنتی چیست؟ جالب است بدانید خواص نبات سوخته زیاد است و از نباتکاراملی در تهیه انواع شیرینیها و دسرها استفاده میشود و حتی نقش تزئینی نیز در این خوراکیها را دارد. اگر به نباتسوخته اندکی حرارت بیشتری بدهید، کریستالهای نبات میسوزند و یک نباتقهوهای مایل به سیاه حاصل میشود که مزه تلخی دارد. این محصول قابض بوده و میتواند برای درمان اسهال کودکان، بیماریهای گوارشی و معده مورد استفاده قرار گیرد.